Referenssit

Niiralan Kulma, Hatsalankatu 37, Kuopio

Hybridijärjestelmä säästää lämmityskustannuksissa

Uusi Niiralan Kulma Oy:n toimisto- ja vuokrakiinteistö on otettu käyttöön Hatsalankatu 37:ssä. Kuopion kaupungin omistaman Niiralan Kulma Oy:n tavoitteena on rakennuttaa ja vuokrata erittäin energiatehokkaita A-energialuokan asuinrakennuksia, joiden käytönaikainen energiakulutus ja ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni sekä käyttökustannukset ovat mahdollisimman edullisia.

Näiden ympäristö- ja kustannustavoitteiden perusteella kiinteistöön valittiin hybridijärjestelmä, joka sisältää kaukolämpöjärjestelmän lisäksi osatehoisen maalämpöjärjestelmän, jonka toimintaa tehostetaan jäteveden lämmön talteenotolla ja keskitetyllä tuloilman viilennyksellä. Kiinteistöön suunniteltu Ecohybridi-järjestelmä sisältää tehokkaan maalämpöpumpun, Ecowec-hybridivaihtimen, käyttövesi- ja lämmitysvaraajat, ilmanvaihdon viilennysvaihtimen ja etäseurantajärjestelmän.

Kiinteistön lämmitys ja viilennys toimii pääasiassa lämpöpumppujärjestelmällä, jota kaukolämpö tehostaa vain tarvittaessa kylmimpään vuoden aikaan. Lämpöpumpun hyötysuhde on perinteistä maalämpöjärjestelmää parempi jätevedestä ja ilmanvaihdon viilennyksestä saatavan lisälämmön ansiosta. Kiinteistöstä poistuva jäteveden lämpö korvaa noin 2-3 maalämpökaivoa sekä kesäaikana maaviileän käyttö ilmanvaihdon tuloilman viilennyksessä lataa maalämpökaivoja. Molemmat lisälämmönlähteet nostavat lämpöpumpulle palaavan lämmönsiirtonesteen lämpötilaa, jolloin lämpöpumpun hyötysuhde paranee ja käyttökustannukset pienenevät.

Kiinteistössä on kaukolämpöjärjestelmän rinnalla maalämpöjärjestelmä, tuloilman viilennys sekä jäteveden lämmön talteenottojärjestelmä.

 

  • Kytkentätyyppi: kaukolämpö, maalämpö + jäteveden LTO + ilmanvaihdon viilennys
  • Jäteveden LTO-hyötysuhde: yli 68% (laskennallinen arvio jätevedestä)
  • Jäteveden LTO-vuosituotto: 62 000 kWh/vuosi (laskennallinen arvio)
  • Jäteveden LTO teho keskiarvo/maksimi 15 / 30 kW
  • Jäteveden LTO elinkaaren aikaiset säästöt: 315 000€

 

Muuta: Jäteveden lämmöntalteenotto parantaa maalämpöpumpun tehoa, tuottoa ja hyötysuhdetta.

Yhteystiedot

Myynti
Jouni Helppolainen
p. 044 097 3111

Hallinto
Jonna Helppolainen
p. 044 097 4111

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ecopal.fi

Ecopal Oy

Y-tunnus: 2625625-8

Käynti- ja postiosoite:
Karistonkatu 2, 15160 Lahti

Laskutustiedot:
OVT-tunnus: 003726256258
Välittäjä: OpusCapita Group Oy
Välittäjätunnus: 003710948874
Sähköpostilaskut (pdf): Ecopal Oy:n hallinto
Puhelin laskutukseen: 044 097 4111

Sijaintimme

Vieritä ylös