Pohjolankatu 18-20, Tampere

Kaksisuuntainen kaukolämpökohde

Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 on energiatehokkuudeltaan yksi Suomen kehittyneimmistä kohteista. Taloyhtiössä on toteutettu todellinen hybridijärjestelmä kaukolämmön rinnalle. Järjestelmässä yhdistyy kaukolämpö, maalämpö, poistoilman ja jäteveden lämmön talteenotto, sekä aurinkojärjestelmät. Taloyhtiö myy ensimmäisenä taloyhtiönä Suomessa lämpöenergiaa kaukolämpöverkkoon.

Ecowec-hybridivaihtimella jätevedestä saadaan energiaa talteen n. 55 MWh vuodessa kiinteistön viemärivesistä, mikä tarkoittaa lähes 5000 euron säästöä vuodessa. Viemärissä kulkevasta jätevedestä talteenotetulla energialla tehostetaan kiinteistön maalämpöjärjestelmän toimintaa.

”Voin suositella jäteveden lto-laitteiston hankkimista muillekin taloyhtiöille” kertoo tyytyväinen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen.

– Kytkentätyyppi: maalämpöpumppu + jäteveden LTO
– Vedenkulutus kiinteistössä n. 3500 m3/vuosi
– Jäteveden LTO-hyötysuhde: noin 80% (jätevedestä)
– Jäteveden LTO-vuosituotto: n. 55 000 kWh/vuosi (toteutunut 2019 ja 2020)

Tutustu referenssiartikkeliin.

Vieritä ylös