Referenssit

Kuntolaakso uimahalli, Kuopio

Suomen energiatehokkain uimahalli

Kuopion Kuntolaaksossa on uusi kaupungin omistama uimahallin ja jäähallin yhdistelmärakennus. Kiinteistö otettiin käyttöön elokuussa 2020, jolloin myös kiinteistön innovatiivinen lämmityksen ja viilennyksen yhdistelmäjärjestelmä vihittiin käyttöön. Caverion Suomi Oy on suunnitellut ja hallinnoi kiinteistöä elinkaarisopimuksella, jossa se vastaa myös kiinteistön energiatehokkuudesta ja järjestelmien toiminnasta 20 vuoden ajan.

Uimahallin suihkuvedet ohjataan Ecowec B10 HST-kylpylävaihtimeen, jossa niiden sisältämää lämpöä siirretään takaisin käyttöveden ja allasvesien lämmitykseen. Jätevesien lämmön talteenotto parantaa merkittävästi uimahallin energiatehokkuutta vähentämällä energiahukkaa viemäriin. Laskennallisesti uimahallit hukkaavat jopa 50 % koko lämmityksestä suihku- ja allasvesien mukana viemäriin.

Kiinteistön huoltohenkilökunta on koulutettu Ecowec-kylpylävaihtimen toimintaan ja on tyytyväinen sen erittäin vähäiseen huoltotarpeeseen. Ecowec-kylpylävaihtimilla ei ole varsinaista huoltotarvetta tai huolto-ohjelmaa, joten mahdolliset huollot tehdään vain tarvittaessa usean vuoden välein.

 

Ecowec-kylpylävaihtimet ovat valmistettu erikoisteräksestä ja ne jälkikäsitellään korroosion estämiseksi.

Lämpöpumppu ottaa lämpöä jäähallin lauhteesta, uimahallin poistoilmasta ja jätevesistä.

Yhteystiedot

Myynti
Jouni Helppolainen
p. 044 097 3111

Hallinto
Jonna Helppolainen
p. 044 097 4111

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ecopal.fi

Ecopal Oy

Y-tunnus: 2625625-8

Käynti- ja postiosoite:
Karistonkatu 2, 15160 Lahti

Laskutustiedot:
OVT-tunnus: 003726256258
Välittäjä: OpusCapita Group Oy
Välittäjätunnus: 003710948874
Sähköpostilaskut (pdf): Ecopal Oy:n hallinto
Puhelin laskutukseen: 044 097 4111

Sijaintimme

Vieritä ylös